VEDIC ART

Al schilderend kwam ik tot de volgende definitie voor Vedic Art:

Vedic Art is een innerlijke reis naar creativiteit, zelfbewustzijn en  levensvreugde

In Vedic Art vind je de verbinding tussen creativiteit en persoonlijke bewustzijnsontwikkeling

Matura 80 x 120

Direct door naar het aanbod Vedic Art bij Amarinde

 Of eerste verder lezen:

In de 17 stappen van Vedic Art:

*Krijg je praktische handvatten om je schilderkennis te vergroten

*Vind je de weg naar jouw aangeboren creativiteit

*Ontwikkel je jouw eigen beeldtaal en manier van schilderen

*Leer je vertrouwen op jouw eigen creatieve kracht

*Laat je los wat je belemmert en vind je de weg terug naar wie jij bedoelt bent te zijn.

In een Vedic Art cursus leer je door te ervaren: Je ervaart hoe je op verschillende manieren een werk kunt beginnen, wat de kracht is van gelaagdheid, hoe je tot een geheel komt, wat jou in de weg zit bij het schilderen en nog veel meer..

Alle kennis in Vedic Art wordt mondeling doorgegeven. Door het schilderproces door te maken, word je je bewust van welke obstakels een rol spelen in jouw schilderen en ook in je leven en het mooie is dat je deze leert te transformeren naar wat voor jou werkt. 

DE METHODE VOOR VEDIC ART IS ONTWIKKELD DOOR DE ZWEEDSE KUNSTENAAR

CURT KÄLLMAN

Vedic Art info

Hij ontwikkelde een stappenplan: De 17 principes van Vedic Art, waarin hij zijn academische kennis van het schilderen combineerde met begrippen uit de Vedische filosofie (afkomstig uit India en meer dan 3000 jaar oud).

Je krijgt in dit schilderproces een aantal handvatten die jou leren hoe je jouw eigen creativiteit kunt wakker maken en ontwikkelen en volgt daarbij jouw unieke natuurlijke ritme.  

Volgens de Vedische filosofie is alle kennis die je mogelijk ooit nodig zult hebben is al in jou aanwezig, net zoals in het kleinste zaadje de belofte van de bloem die het gaat worden al in zich draagt. Wij zijn onderdeel van en verbonden met de natuur. Wanneer we ons natuurlijke ritme volgen (lees: dingen aanpakken in ons eigen tempo, op onze eigen manier) zijn we beter in staat ons leven vorm te geven op een manier die echt bij ons past. Daardoor ervaar je meer plezier en levensvreugde en ben je ook in staat om te gaan met tegenslagen die op je pad komen.

Heel concreet betekent dit in het schilderen dat jij  gaat ontdekken en ontwikkelen hoe je iets aan kunt pakken op je doek, op het moment dat jij het nodig hebt. Kijk maar naar kinderen: De een zal eerder zijn met taalontwikkeling en de ander kan al veel beter klimmen en klauteren. Ieder op zijn/haar eigen tempo.  Het kind volgt van nature zijn/haar interesse en leert op het moment dat het iets graag wil leren.  In het schilderen kom jij op jouw moment tegen wat je wilt leren om een volgende stap te kunnen zetten. Zo leer je op een natuurlijke manier en volg je je eigen impulsen. Alles wat je nodig hebt komt zo op het juiste moment naar je toe.

Voor het volgen van de basiscursus Vedic Art heb je geen schilder ervaring nodig. Je zult merken dat als je eenmaal in beweging komt en in contact komt met je eigen creatieve kracht, het schilderen vanzelf gaat. Op je reis door het schilderproces, verbaas je  jezelf met je schilderwerken en ervaart hoe creativiteit, bewustzijn en levensvreugde met elkaar verbonden zijn.

We beginnen elke cursusdag met een  uitleg over de stappen die je die dag gaat zetten. Daarna ga je zelfstandig aan het werk en krijgt de begeleiding die bij jou behoefte aansluit.  Je hebt tijdens de cursus een eigen “ateliertje” bij Amarinde, jouw vaste plek voor een hele week waar je je werken om je heen kunt houden zodat je erop door kunt gaan als je voelt dat je dat wilt.  
Jouw hartstaal wordt zichtbaar in je schilderingen met behulp van de 17 principes.

LEES HIERONDER MEER OVER ALLE VEDIC ART AANBOD BIJ AMARINDE