Elke maand een van mijn schilderijen uitgelicht:

Deze maand:  Don’t waist paint

 

schilderij van de maand eind December 2019

Acryl op papier 15 X 20 cm

Als ik een workshop heb gegeven is er vaak verf over. Omdat verf niet goed is voor het milieu en bovendien best wat kost vind ik het altijd jammer om die restjes weg te gooien.

En…    eigenlijk is het ook een heel goed excuus om eens even lekker te kunnen experimenteren met de verf die er voorhanden is op een stuk papier. Lekker spelen met de kleuren en maar kijken wat er uit wil ontstaan. Dat vel papier knip ik dan in delen ter grootte van een kaart. Het kleurenspel wat er op zo’n kaartje staat is uitgangspunt voor wat er gezien wil worden. Het is heerlijk ontspannend om te werken op een klein vlakje met materiaal waar je anders niets mee zou doen, dat neemt alle prestatiedruk weg, voor zover die er al zou zijn.. 

Zo maak ik vaak kaartjes, om op te sturen, om weg te geven of om te gebruiken tijdens een introductie als start van een workshop. In dat geval zoek ik er een passende tekst bij en die zet ik achterop.

En het allermooiste is  ik word er superblij van.

Namasté, Love is precious..