Elke maand een van mijn schilderijen uitgelicht:

Deze maand: Merci Maman

 

Mercie maman

Merci Maman

Merci Maman

Na dat mijn moeder overleed zat ik te werken in mijn Art Journal en maakte intuïtief bovenstaand beeld. Het is een mixed media werk met daarin verwerkt onder andere twee stukjes kant die ik van de manchetten van haar t shirt had geknipt.

Gaandeweg ontstond in dit beeld, het een na het ander en het werd me duidelijk hoe mooi het is dat mijn moeder het mij mogelijk heeft gemaakt om mijn intrede in deze wereld te doen. Ze was oprecht blij met mijn komst alhoewel ik haar 7e kind was en ze het al heel druk gehad moet hebben. In die tijd deed ze b.v. de was nog op de hand, kookte de witte was op het fornuis in een grote ketel van een heel gezin inclusief alle lakens handdoeken etc. Het was een tijd waarin er nog niet zo veel luxe was als die wij nu voor normaal houden en het dagelijks leven vroeg veel meer inspanning.  Maar zij was blij met elk van haar kinderen en ze gaf mij dus ook het gevoel dat ze verschrikkelijk blij was met mijn komst in dat grote gezin. 

Ik ben haar dankbaar voor de veiligheid die ze daarmee bood. Ik mocht landen, ze nam me bij de hand en nam me mee op weg door het leven.

En hoewel het voor vrouwen van haar generatie niet gebruikelijk was werkte ze ook nog full time in het onderwijs omdat ze goed voor ons wilde kunnen zorgen en ons geven wat we nodig hadden.

Een veilige bedding. Ik realiseer me dat niet iedereen dat kan zeggen en dus ook hoeveel geluk ik heb dat ik mocht landen in zo’n groot gezellig nest.

Ik voel me een zondagskind (ook al ben ik op maandag geboren) en ga door het leven gekroond met vertrouwen en mijn moeder als een mooie witte roos in mijn hart.

Merci maman pour la vie et la confidence que tu m’ as donnée..

sprong in het leven

sprong in het leven

moeder dochter

hand in hand op weg

kroon

gekroond met vertrouwen

white rose

ik draag jou mee als een witte roos in mijn hart

birthday

maandag 15 augustus 1960 mijn geboorte dag

 

Being Creative is not a hobby, it’s a way of Life

voorjaarsworkshop