aaa

loods 82 A

Michelangelo beweerde dat zijn beelden alleen van overtollig steen bevrijd moesten worden..

DSC02084

Bevrijd jezelf, van wat je tegenhoudt om kunstzinnig in beweging te komen

Intuïtief schilderen aanbod:

De reis van je leven.

Een kunstzinnige reis door alle levensfasen waarin je de samenhang tussen alles wat er op je pad komt gaat zien. 

De hele cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten waarin je door je leven heen schildert

Lees meer

Chakracursus

In deze schilderreis door de chakra’s maak je nader kennis met de chakra’s en breng je in 7 bijeenkomsten jouw chakra energie in beweging door deze te schilderen, elke keer een nieuwe energetische laag, verenigd tot een totaalbeeld waarin jouw hele energiesysteem mag gaan stromen.

Lees meer

Happy Mondays, Energie Feminine

In een maandelijkse workshop telkens op maandagen, verbinden we ons met de vrouwelijke energie, de zachte kracht die wij vrouwen in ons meedragen en die tot uitdrukking mag komen op jouw doek.  Zachte hartsenergie die zich als een helende geur verspreidt en die elke ruimte vult.

Lees meer

Workshop Intuïtief schilderen, wisselende thema’s 

In een Workshop Intuïtief Schilderen begeleid ik je in: 

Los komen van het denken en rust vinden in jezelf.

Jezelf toestaan om zonder vooropgezet plan aan de slag te gaan met verf en kwasten, je handen, paletmes en andere materialen. 

Vanuit de stilte in jezelf gaat je creativiteit (weer) stromen en sta je, letterlijk en figuurlijk, stil bij wat voor jou belangrijk is in je leven. Van daaruit is het mogelijk keuzes te maken vanuit je hart en zet je een stap in de richting van leven vanuit jouw gevoel, je leven invulling geven op een manier die bij jou past.

In een een workshop Intuïtief schilderen komen diverse werkvormen aan bod: 

Je ontmoet  jezelf, d.m.v. ontspanningsoefeningen /meditatie

Je ontmoet je medecursisten in een deelronde.

Je ont-moet jezelf door verwachting en oordeel los te laten.

Je schilderij maak je vanuit je gevoel, je eigen creatieve kracht.

En als je denkt, “maar ik ben helemaal niet creatief.. wees gerust: Iedereen is in potentie creatief. Alle leven ontstaat uit creatie. Dat is een natuurlijk gegeven. Als ik jou een bloemzaadje in je handen druk en je vraag, “denk je dat dit kleine zwarte dingetje hier creatief is?” dan zal je antwoord waarschijnlijk Nee zijn. Maar als we datzelfde bloemzaadje een tijdje, in stilte, in een winterslaap onder de grond stoppen en we zorgen dat het water krijgt, voeding en een plekje in de warme zon, kortom we schenken het rust en onze aandacht om zich te ontwikkelen, dan zal je zien dat er na verloop van tijd een waanzinnig mooie creatie uit ontstaan is in de vorm van een bloem. Simpelweg omdat alle informatie die voor deze  creatie van de bloem in potentie al in dat zaadje aanwezig was.

Zo is het ook met ons mensen. Wij zijn onderdeel van de natuur, van het universum. We hebben een universele, “creatieve kracht”. Alle kennis die we mogelijk ooit nodig kunnen hebben om tot creatie te komen is al in ons aanwezig. Daar hoeven we niet bij na te denken, sterker nog: liever niet! Juist wanneer we ons verbinden met de stilte en het denken los laten komen we tot creatie.

Tijdens de workshop wordt er geluisterd naar elkaar en naar muziek. Dat alles draagt in positieve zin bij aan het proces waar je doorheen gaat. Je creativiteit in beweging laten komen doe je niet alleen via kwast en verf maar met alle uitingsvormen die in jou aanwezig zijn. Ze versterken elkaar.

Om mee te doen aan de workshop hoef je geen ervaring te hebben met schilderen, mag natuurlijk wel. Enkel de impuls dat je voelt, ik wil schilderen, is genoeg om deel te kunnen nemen. Er roept iets in jou.. Jij mag nu de beweging maken.

Het gaat erom dat je door kunstzinnig bezig te zijn los komt van het “denken”. Daardoor maak je contact met je intuïtie, je innerlijk kind, degene die je diep van binnen bent en met je creatieve kracht. Het resultaat is van minder belang dan het doen. Alhoewel je, jezelf achteraf zult verbazen over wat je tot stand hebt gebracht en je, aan het eind van de workshop, naar huis gaat met een authentiek, uniek, prachtig werkstuk en een rugzak gevuld met rust en inzicht in jezelf. Ook al is je op dat moment misschien nog niet helemaal duidelijk wat dat inzicht dan is, immers: “goede wijn moet rijpen”..

20150820_091632

We lunchen samen in de het atelier of  bij goed weer in de in de tuin.

tuinkamer

Sommige dingen moet je gewoon ervaren.. Uit onderzoek is gebleken dat een ervaring veel langer doorwerkt dan welk ander cadeau dan ook. Gun jezelf dus deze ervaring en geef jezelf, of iemand waar je veel om geeft, een workshop Intuïtief schilderen cadeau!

Fenna

Kosten workshop Intuïtief schilderen:  75 euro inclusief materiaal en lunch

Kijk voor de cursusdata in de Agenda

Inschrijven: klik hier

home